Emmi Christensson – sångerska, musikalartist och skådespelerska.

En klassisk skönhet med en solklar sopranröst som med både värme och självklarhet tar sig an de allra högsta av toner. Emmi Christensson lämnar ingen oberörd!

Under sin karriär hittills har hon gjort roller i flera ikoniska musikaler såsom ”West Side Story”, ”Sound of Music” och flera uppsättningar av ”Les Misérables” i såväl Sverige som Norge. Christine i “Phantom of the Opera”har Emmi gjort ca 500 föreställningar av både i Londons West End och i Stockholm.

 

Det var under Malmö Operans uppsättning av ”Les Misérables” med Emmi i rollen som ”Cosette” som Peter Jöback fick upp ögonen för hennes talang och potential för den internationella scenen.

Peter presenterade Emmi för stjärnmusikalproducenten Sir Cameron Mackintosh och det dröjde inte länge innan hon debuterade på West End i hennes drömroll som ”Christine” i ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London, september 2014. Ytterligare en dröm gick i uppfyllelse då hon fick möjligheten att spela ”Christine” på hemmaplan 2016/ 2017 i den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” mot Peter Jöback på Cirkus i Stockholm. Emmi och Peters insats fick ett minst sagt varmt mottagande av såväl publik som kritiker:

”Emmi Christensson är stark i rollen och briljerar i ”Om du bara vore här igen”. Hon och Peter Jöback har flera fina musikaliska möten, och musikalen brinner starkast när de står i centrum.” ++++ Aftonbladet

 

Efter succén på Cirkus har man kunnat se Emmi på Spira i Jönköping i rollen som ”Cosette” i ”Les Misérables” men även hört hennes röst när hon dubbade huvudrollen ”Belle” i den nya svenska versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast” som kom våren 2017.

 

2015 medverkade Emmi för första gången som gäst i den skandinaviska arenaturnén ”I Love Musicals” mot superstjärnorna Norm Lewis, Peter Jöback och Helene Sjöholm.

Sommaren 2017 medverkade hon återigen som gästartist i världens största musikalkonsert ”I Love Musicals Allstars” på ett slutsålt Ullevi med bland andra Peter Jöback, Helen Sjöholm och Tommy Körberg. Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo”, ”Moreaus med mera” och ”Victoriadagen”. År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten ”Icarus” skriven av bland annat Thomas G:son.

Våren 2018 fick Emmi ta sig an musikalkomedi för första gången tillsammans med gräddan av svensk humorelit, då hon spelade mot bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter på Oscars Teatern i ”Gentlemannen”.

Emmi Christensson avslutade året med att besöka 16 städer i Sverige då hon medverkade i "Från Broadway till Duvemåla” och ett antal väl valda julkonserter, bland annat Tomas Ledins årliga “Gula Änglarnas Vinterkonsert”.

  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social Ikon
  • Spotify Social Ikon