Emmi Christensson – sångerska, musikalartist och skådespelerska.

 

Emmi Christensson- sångerskan med en vacker kristallklar röst som inte lämnar någon oberörd. Emmi har en ovanlig bredd i sin röst och med ett stort omfång rör hon sig lätt mellan olika genrer, från visa till opera

Det finns en innerlighet och värme när Emmi står på scen och fångar sin publik.

Emmi har gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler såsom Maria i West side story, Liesl i Sound of music och flera uppsättningar som Cosette i  ”Les Misérables” i såväl Sverige som Norge. Christine i “Phantom of the Opera” har Emmi gjort ca 500 föreställningar av både i Londons West End och i Stockholm.

Det var under Malmö Operans uppsättning av ”Les Misérables” med Emmi i rollen som ”Cosette” som Peter Jöback fick upp ögonen för hennes talang och potential för den internationella scenen.

Peter presenterade Emmi för stjärnmusikalproducenten Sir Cameron Mackintosh och det dröjde inte länge innan hon debuterade på West End i hennes drömroll som ”Christine” i ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London, september 2014. Ytterligare en dröm gick i uppfyllelse då hon fick möjligheten att spela ”Christine” på hemmaplan 2016/ 2017 i den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” mot Peter Jöback på Cirkus i Stockholm. Emmi hyllades för sin rollprestation.

2015 var Emmi solist i den skandinaviska arenaturnén ”I Love Musicals” mot superstjärnorna Norm Lewis, Peter Jöback och Helen Sjöholm. Sommaren 2017 medverkade hon återigen som gästartist i världens största musikalkonsert ”I Love Musicals Allstars” på ett slutsålt Ullevi. Våren 2018 fick Emmi ta sig an musikalkomedi för första gången tillsammans med gräddan av svensk humorelit, då hon spelade mot bland andra Henrik Dorsin och Suzanne Reuter på Oscars Teatern i ”Gentlemannen”.

Emmi har varit solist i succéturnén ”Från Broadway till Duvemåla” och är van vid att medverka i olika konstsammanhang. Senast i ett antal väl valda julkonserter, bl.a Tomas Ledins årliga “Gula Änglarnas Vinterkonsert”. Anders Ekborgs “En stilla jul” och inte minst med gruppen ACE på julturnén ”i Vintertid”.

Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo”, ”Moraeus med mera”, "Lotta på Liseberg"  och ”Victoriadagen”. År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten ”Icarus” skriven av bland annat Thomas G:son. Ni kan även ha hört Emmis röst när hon dubbade huvudrollen ”Belle” i den nya versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast” som kom våren 2017.

 

 

  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social Ikon
  • Spotify Social Ikon