top of page
Emmi_Christensson_75.jpg

​"Emmi- sångerskan med en vacker kristallklar röst som inte lämnar någon oberörd"​

Emmi har en ovanlig bredd i sin röst och med ett stort omfång rör hon sig lätt mellan olika genrer, från visa till opera. Det finns en innerlighet och värme när Emmi står på scen och fångar sin publik.

​Emmi är utbildad sångerska och musikalartist och har gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler som Maria i West side story, Liesl i Sound of music, flera uppsättningar som Cosette i  ”Les Misérables”. Christine i “Phantom of the Opera” har Emmi gjort ca 500 föreställningar av både i Londons West End och i Stockholm på Cirkus.

​Emmi är en van konsertsångerska och har sjungit i både små och stora format. Senaste med Norrköpings symfoniorkester under deras Augustifestival. Under åren har även tv-publiken lärt känna Emmi när hon gästat program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo”, ”Moraeus med mera”, "Lotta på Liseberg"  och ”Victoriadagen”.

År 2018 tävlade hon i Melodifestivalen med låten ”Icarus” skriven av bland annat Thomas G:son. Ni kan även ha hört Emmis röst i den nya versionen av Disney’s klassiker ”Beauty and The Beast”, där hon gjorde rösten till huvudrollen Belle.

 

Emmi har spelat in en barnskiva tillsammans med bandet Räfven. Hon är också en del av trion ACE som turnerat i Sverige vid flertalet tillfällen.

 

Kuriosa kring Fantomen på operan:

Det var under Malmö Operans uppsättning av ”Les Misérables” med Emmi i rollen som ”Cosette” som Peter Jöback fick upp ögonen för hennes talang och potential för den internationella scenen.Peter presenterade Emmi för stjärnmusikalproducenten Sir Cameron Mackintosh och det dröjde inte länge innan hon debuterade på West End i hennes drömroll som ”Christine” i ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London, september 2014. Ytterligare en dröm gick i uppfyllelse då hon fick möjligheten att spela ”Christine” på hemmaplan 2016/ 2017 i den svenska uppsättningen av ”The Phantom of the Opera” mot Peter Jöback på Cirkus i Stockholm. Emmi hyllades för sin rollprestation.​​​​​

bottom of page